Lekker lichte Slasoep

Rijen van volgroeide slaplanten, ervoor een bordje waar opstaat "Les's get cooking"

Ookal begon het voorjaar nat, stillekes aan worden de eerste kroppen sla oogstklaar. Zijn in een lekker tasje soep?

Slasoep

Lekker verse Slasoep
Course Lunch
Servings 8 tassen

Ingredients
  

  • 2 kroppen sla
  • 2-3 uien
  • 1 teentje look
  • 1 el olie of boter
  • 100 g zachte kruidenkaas
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje verse tijm
  • 4 blaadkes verse oregano
  • 1 grote aardappel

Instructions
 

  • Versnipper de ui en look en stoof zachtjes aan, stoof de laurier en de tijm mee.
  • Was de salade goed (je wil geen zand in je soep ­čśë ) en voeg toe aan de gestoofde ui.
  • Als je een iets meer gebonden soep wil voeg je ook 1 grote geschilde aardappel in kleine blokjes toe.
  • Voeg na 5 min zachtjes stoven de warme kippenbouillon of groentenbouillon toe (of 2l kokend water met bouillonblokjes). Laat een half uurtje zachtjes koken.
  • Voeg de zachte kruidenkaas toe en mix de soep.
  • Smakelijk!

Notes

Als je aardappel hebt toegevoegd is het belangrijk dat je de soep snel laat koelen en direct in de frigo (of diepvries) bewaart. soep met aardappelen wordt sneller zuur.
In de zomer, bij zwoel weer (lage luchtdruk) kan dit soms erg snel gaan.
Tip :
Plaats de pot bvb op een roostertje, zodat de onderkant ook sneller afkoelt.
Keyword Ajuin, Look, Sla, Soep
share this recipe:

Nog honger?