CSA oftewel Community Supported Agriculture

Vrij vertaald: gemeenschapslandbouw

Samen met andere enthousiastelingen en de boer(in) sla je de handen in elkaar om te werken aan eerlijke, gezonde en milieuvriendelijke landbouw. Waarbij je als deelnemer actief betrokken bent bij het reilen en zeilen van de boerderij. We produceren producten voor én met de mensen uit de buurt of gemeenschap.

Aan het begin van elk jaar betalen de deelnemers een vast bedrag en worden ze mede-eigenaar van de oogst. Deze voorafbetaling stelt de boer in staat om de benodigde zaden, planten en materialen aan te schaffen. Hierdoor wordt de boerderij gesteund en kan de boer een diversiteit aan groenten, fruit en kruiden telen, die de deelnemers later zelf kunnen oogsten op het veld.

Dit initiatief zorgt voor een duurzame en eerlijke manier van landbouw, zowel voor de boer als voor de deelnemers. Doordat de oogst rechtstreeks van de boer komt, worden tussenpersonen zoals veilingen en winkelketens overbodig, waardoor de deelnemers eerlijke prijzen betalen voor kwaliteitsvolle, verse en gezonde producten.

 

We streven op alle fronten naar duurzaamheid en ecologie. Dit is niet alleen een initiatief voor vandaag, maar een bouwsteen voor een betere en mooiere toekomst.

Onze boerderij is trots om onder de biocontrole van TÜV NORD Integra te staan, een kenniscentrum voor controle en certificatie in landbouw en voeding. Dit garandeert dat we op een duurzame en vooruitstrevende manier opereren, met een sterke focus op veiligheid. Met deze certificering verzekeren we niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar dragen we ook bij aan een gezondere en veiligere toekomst voor iedereen.

Informatie over het CSA Netwerk: http://www.csa-netwerk.be/index.asp