Intense Tomatensoep

Deel hier:

“Storebought tomatoes taste like disappointment”

Dit citaat komt van Jessica Sowards, content creator en YouTuber uit America. Zijn toont online hoe zij en haar familie op een kleine boerderij (homestead) community bouwen en duurzaam bezig zijn. Geinteresseerd? Je vind Roots & Refuge hier!


De Heerlijke Wereld van Zelf Gekweekte Tomaten

Er is iets magisch aan het kweken van je eigen tomaten. Het begint met een klein zaadje, zorgvuldig geplant in voedzame aarde, en met geduld, water en zonneschijn groeit het uit tot een sterke plant die beladen is met sappige, felrode tomaten. Het hele proces, van zaadje tot oogst, brengt een gevoel van voldoening en verbinding met de natuur. Maar de echte beloning komt pas wanneer je deze tomaten omzet in een heerlijke, huisgemaakte tomatensoep.

Tomaten uit eigen tuin hebben een smaak die niet te vergelijken is met die van tomaten uit de supermarkt. Ze zijn vaak zoeter, sappiger en hebben een diepere, meer complexe smaak. Dit komt doordat ze op hun eigen tempo mogen rijpen, zonder kunstmatige ingrepen. De liefde en zorg die je in de planten steekt, proef je terug in het eindproduct. De tomaten worden geoogst op het piekmoment van hun rijpheid, wat resulteert in een rijke, volle smaak.

Het maken van je eigen tomatensoep heeft verschillende voordelen. Allereerst heb je volledige controle over wat er in je soep gaat. Geen conserveringsmiddelen, geen kunstmatige toevoegingen, alleen pure, gezonde ingrediënten. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer. Door je eigen tomaten te kweken en te gebruiken, verminder je de ecologische voetafdruk die gepaard gaat met het transport en de verpakking van supermarktproducten.

Tomatensoep

Puur genot, puur tomaat!
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Lunch, Soup
Servings 8

Ingredients
  

  • 1 grote ajuin
  • 3 tenen look
  • 1 kg tomaten
  • 1 TL suiker
  • 1 TL olijfolie
  • beetje water

Instructions
 

  • Was de tomaten en snijd ze in grote stukken
  • Snij de ajuin fijn
  • Voeg een theelepel suiker toe en laat carameliseren
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ajuin erin
  • Voeg de tomatenstukjes bij, en pers de look erbij
  • Laat nog even wat op hoge temperatuur stoven
  • Meestal hebben tomaten voldoende water zodat je er geen moet bijvoegen. Als je vind dat het mengsel te droog lijkt, voeg nog een klein beeje water toe
  • Verlaag de temperatuur en laat alles een grote 20 minuten koken
  • Mix met een blender
  • Strijk door een zeef of een passe-vite om de zadjes en skujes huid uit de soep te halen
  • Breng op smaak met peper en zout. Als je het graag wat pittiger hebt kan je wat paprika of chili bijvoegen.
Keyword Ajuin, Look, Tomate, Vegetarisch

Nog honger?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating