Augurken hebben een verfrissende en knapperige textuur met een kenmerkende smaak die een mix van zuur, zout en een vleugje zoet kan zijn, afhankelijk van de bereidingswijze. Het zuur komt meestal van het inlegsel, vaak azijn, dat de komkommers doordringt en een pittige scherpte toevoegt. Het zout, dat tijdens het inleggen wordt toegevoegd, versterkt de smaken en zorgt voor een hartige ondertoon. Soms worden augurken op smaak gebracht met kruiden zoals dille, knoflook of mosterdzaad, wat extra diepte en complexiteit aan de smaak geeft. Deze combinatie van smaken maakt augurken tot een veelzijdig ingrediënt dat gerechten opfrist en een extra smaakdimensie toevoegt.
Patrick's Augurken Recept
Ingredients
- 1 kg verse augurken
- 3 flinke lepels keukenzout
- 200 g suiker
- 600 ml inmaakazijn
Inmaakkruiden
- verse rozemarijn
- gedroogde dragon
- plakjes knoflook
- laurier
- jeneverbessen
- gekneusde peperkorrels
- gedroogde chilipeper
- venkelzaad
Instructions
- Verwijder de steeltes van de augurken en wrijf ze schoon met een vochtige doek
- Snijd de augurken in schijfjes
- Strooi er 2 eetlepels zout over en zet ze voor 24 uur op een koele en donkere plaats
- Spoel de augurkenschijfjes
- Dep Augurken droog en stapel opneen in proper gemaakte glazen pot met kruiden als takje rozemarijn, laurierblad, peperbolletjes, knoflook, rode ui gedroogde dragon
- Overgiet met inmaakazijn
Notes
Na 3 weken kunnen de augurken worden gegetenm en ze kunnen ca. 6 maanden worden bewaard.