Jump to Recipe Print Recipe

Lekkere Tomatensoep

Tomatensoep

Mijn lievelingssoep uit kinderdagen
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course Soup
Servings 8

Ingredients
  

  • 1 grote ajuin
  • 3 tenen look
  • 1 kg tomaten
  • 1 TL suiker
  • 1 TL olijfolie
  • beetje water

Instructions
 

  • Was de tomaten en snijd ze in grote stukken
  • Snij de ajuin fijn
  • Voeg een theelepel suiker toe en laat carameliseren
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ajuin erin
  • Voeg de tomatenstukjes bij, en pers de look erbij
  • Laat nog even wat op hoge temperatuur stoven
  • Meestal hebben tomaten voldoende water zodat je er geen moet bijvoegen. Als je vind dat het mengsel te droog lijkt, voeg nog een klein beeje water toe
  • Verlaag de temperatuur en laat alles een grote 20 minuten koken
  • Mix met een blender
  • Strijk door een zeef of een passe-vite om de zadjes en skujes huid uit de soep te halen
  • Breng op smaak met peper en zout. Als je het graag wat pittiger hebt kan je wat paprika of chili bijvoegen.
Keyword Ajuin, Look, Tomate, Vegetarisch